Διατήρηση δερμάτινων παπουτσιών – Πώς να φροντίσετε τα δερμάτινα παπούτσια

Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός ζευγαριού παπουτσιών $150 και ενός ζευγαριού $500 παρά μόνο μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Τα υποδήματα υψηλής ποιότητας είναι συνήθως χειροποίητα με υψηλής ποιότητας ραφές καθώς και ποιοτικό δέρμα. Ωστόσο, εάν θέλετε τα ποιοτικά υποδήματά σας να ξεχωρίζουν από τα μεσαία υποδήματα, πρέπει να κάνετε κάποια επιπλέον δουλειά. Διαφορετικά, θα έχετε καταλήξει να πληρώνετε ασφάλιστρα χωρίς λόγο. Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε ότι τα παπούτσια σας ανταποκρίνονται πλήρως στις δυνατότητές τους.

1- Χρησιμοποιήστε παπουτσάκια! Είναι ζωτικής γυναικεια μποτακια σημασίας για τη ζωή κάθε παπουτσιού να χρησιμοποιείτε shoe trees. Τα ποιοτικά δέντρα παπουτσιών μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής κάθε παπουτσιού, όχι μόνο ακριβών. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε πλήρεις κέδρους παπουτσιών επειδή απορροφούν την υγρασία που μένει πίσω όλη την ημέρα. Το μέγεθος του δέντρου είναι επίσης κάτι σημαντικό να έχετε κατά νου. Αν είναι πολύ μικρά, δεν θα κάνουν τη δουλειά που προορίζονται και αν είναι πολύ μεγάλα θα τεντώσουν το παπούτσι.

2- Σκουπίστε! Ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείτε άλλο βερνίκι ή κρέμα, θα πρέπει πάντα να σκουπίζετε τα παπούτσια σας με μια υγρή και μαλακή πετσέτα. Παρατηρήστε τη χρήση της λέξης υγρό, όχι υγρό. Μετά από λόγια, αφήστε τα παπούτσια σας να στεγνώσουν στον αέρα.

3- Γυαλιστικό παπουτσιών- Υπάρχει μια πληθώρα από κρέμες, γυαλιστικά, λάδια και κεριά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα παπούτσια σας. Ωστόσο, με βάση την εμπειρία, ένα κοντίσιονερ και περιστασιακό κερί όποτε το παπούτσι φαίνεται λίγο θαμπό είναι υπεραρκετό. Το κοντίσιονερ θα κρατήσει το δέρμα από το να σκάσει και να στεγνώσει ενώ το κερί θα επαναφέρει τη λάμψη του νέου παπουτσιού.

4- Cobbling- Ίσως η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ υψηλής ποιότητας, ανθεκτικών παπουτσιών και φθηνών, μιας χρήσης είναι ότι τα τελευταία δεν επισκευάζονται. Οι τσαγκάρηδες, πιο γνωστοί ως επισκευαστές παπουτσιών, μπορούν πολλές φορές να αντικαταστήσουν την εξωτερική σόλα, την εσωτερική σόλα και να κάνουν τα δερμάτινα παπούτσια σας να φαίνονται ξανά σαν καινούργια. Σχεδόν όλα τα παπούτσια με ραμμένες δερμάτινες σόλες μπορούν να αντικατασταθούν. Πολλές σόλες από καουτσούκ Goodyear Welt μπορούν επίσης να επανακολληθούν. Παπούτσια που δεν είναι ούτε ραμμένα ούτε Goodyear Welt δεν μπορούν να ξεκολλήσουν. Το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να επισκευαστεί σε κανένα παπούτσι είναι το ραγισμένο ή κομμένο δέρμα. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε καταφέρει με κάποιο τρόπο να κάνετε ένα κόψιμο στο δέρμα, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην μπορέσετε να το επισκευάσετε.